Plněné omelety recept
Plněné omelety s masovou náplní můžeme doplnit čertvým zeleninovým salátem a budeme mít chutnou večeři. Díky bezlepkové mouce je to jídlo vhodné i pro ty, kdo mají problém s lepkem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto na omelety:
- 200 g bezlepkové mouky (např. Jizerka)
- 150 ml nízkotučného mléka
- 250 ml vody
- 3 vejce
- špetka soli
- 1 lžíce rostlinného oleje
- náplň:
- 350 h mletého hovězího masa
- 100 ml zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- 3 lžíce smetany
- 1 až 2 lžíce hrašky
- 2 zelené cibulky i s natí
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Ve větší míse rozšleháme mouku s mlékem, vodou, olejem, solí a vejci. Hotové těsto necháme půl hodiny odstát.
Ve vyšší pánvi na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibulku a utřený česnek. Pak přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme, až se úplně rozdělí. Podle chuti směs osolíme a okořeníme pepřem.
Nyní masovou směs podlijeme vývarem a zahustíme ji hraškou rozmíchanou v trošce vody. Krátce povaříme, přidáme smetanu, podle potřeby dochutíme kořením a hned jak náplň zhoustne, odstavíme ji z plotny.
Na velké pánvi na rozpáleném oleji usmažíme z připraveného těsta omelety. Hotové je pak potřeme tenkou vrstvou masové náplně, svineme a můžeme podávat.