Plněné krůtí rolády recept
Plněné krůtí rolády s jemnou bramborovou kaší, s bramborovým salátem nebo se sýrovou omáčkou a s nasucho upečenými hranolky vám budou chutnat. Výborný k nim bude i salát z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g krůtích prsou
- 100 g anglické slaniny
- 100 g goudy nebo eidamu
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Krůtí maso nakrájíme na plátky, rozklepeme je do tenké vrstvy a z obou stran je osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek slaniny, plátek sýra a pevně vše stočíme do rolády. Roládu upevníme špejlí nebo párátkem.
Rolády obalíme klasicky v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší vrstvě horkého oleje je pak osmažíme ze všech stran dozlatova. Po osmažení je ještě necháme okapat na papírové utěrce.