Plněné cibule recept
Mleté maso se hodí také jako nádivka do zeleniny, tak proč jím nenaplnit například cibule? Snadný recept, který překvapí výraznou chutí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 velké cibule (červené nebo žluté)
- 125 g mletého masa
- 1 plátek toastového chleba nebo 1 žemle
- 50 ml mléka
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička grilovacího koření
- 50 g tvrdého sýra
- kousek másla
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Cibule oloupeme a vcelku je povaříme 3 - 4 minuty ve vroucí vodě. Pak je zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat, vydlabeme je, osolíme a opepříme. Vydlabanou hmotu uložíme stranou.
Toastový chléb namočíme v mléce, vymačkáme ho a vidličkou natrháme na drobné kousky. Mleté maso smícháme s kousky chleba, osolíme ho, opepříme a dochutíme sladkou paprikou a grilovacím kořením. Cibule hmotou naplníme.
Zapékací nádobu vymažeme tukem, na dno rozložíme pokrájenou vydlabanou hmotu a na ni cibule. Na horní řez cibule položíme vločku másla a čepici vytvoříme ze strouhaného sýra.
Cibule zapékáme v troubě předehřáté na 180°C tak dlouho, dokud sýr nezíská hnědou krustu. Cibule podáváme společně s vydušenou šťávou.