Plněná vepřová plec recept
Co si upéct v troubě voňavé a šťavnaté maso? A jako přílohu vařené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřová plec
- drůbeží párky
- 1 ks červená paprika
- sůl
- černý pepř mletý
- petrželka kudrnka
- maďarská paprika
- 2 ks červená cibule
- řepkový olej
- rozmarýn
- drcený kmín
- sušený libeček
- šunkové koleno – plátky
Způsob přípravy
Na oleji si v pekáčku (nebo v nádobě vhodné do trouby) osmahneme pokrájenou červenou cibuli. Přidáme kousky červené papriky. Poté vložíme maso a ze všech stran ho orestujeme, aby se pěkně zatáhlo.
Do masa uděláme dvě díry a vecpeme nožičky párku s proužkem červené papriky. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme maďarskou paprikou.
Ze všech stran maso obtočíme plátky šunkového kolena.
Zvlášť si nastříháme petrželku a trochu rozmarýnu. Zakápneme olejem a přidáme trochu oblíbeného koření. Promícháme a rozložíme na maso. Vše podlijeme vodou. Dáme do trouby a upečeme. Dobrou chuť.