Plněná vejce recept
Vařená vejce s tuňákem jsou vhodná pro příležitostné pohoštění i na běžnou svačinu.
Ingredience receptu
- 6 ks:vajíček
- sůl
- 1 polévková lžíce:petrželka – kudrnka
- černý pepř – mletý
- 2 polévkové lžíce – majonéza
- 2 polévkové lžíce:rozkrájená kuchyňská cibule
- 1 konzerva:tuňák ve vlastní šťávě
- pažitka
Způsob přípravy
Otevřeme si konzervu tuňáka, slijeme ho a nadrolíme do mísy. Opláchneme si petrželku, nastříháme a přisypeme spolu s rozkrájenou kuchyňskou cibulí do mísy.
Vajíčka vložíme do vody a uvedeme do varu. Hotová vajíčka natvrdo zbavíme skořápky. Rozkrojíme a žloutky a přidáme k ostatním surovinám.
Nandáme majonézu. Opepříme a osolíme. Promícháme.
Na talíř si vyskládáme rozkrojená vajíčka a dovnitř vložíme hotovou náplň. Posypeme umytou a nastříhanou pažitkou a můžeme servírovat.