Plněná rajčata recept
Plněná rajčata jsou skvělou příležitostí jak využít velkou úrodu rajčat zase trochu jinak. Je to voňavá a lahodná pochoutka plná zelených bylinek a můžeme ji připravit třeba jako malou lehkou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekané bazalky
- 2 lžíce nasekané máty
- 1 lžíce nasekaného tymiánu
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 6 velkých zralých rajčat
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 75 g dlouhozrnné rýže
- 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno
Způsob přípravy
Plněná rajčata jsou skvělou příležitostí jak využít velkou úrodu rajčat zase trochu jinak. Je to voňavá a lahodná pochoutka plná zelených bylinek a můžeme ji připravit třeba jako malou lehkou večeři. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Odkrojíme vrchní část rajčat a vnitřek spodního dílu opatrně vydlabeme.
Vrchní části použijeme později jako víčka. Vydlabanou rajčatovou dřeň dáme do misky a přidáme k ní všechny ostatní ingredience. Vše důkladně promícháme, směsí naplníme rajčata, přiklopíme víčky a v předehřáté troubě je na vymazaném plechu pečeme přibližně 35 minut.