Placky ze zeleninové směsi recept
Placky ze zeleninové směsi podáváme s bramborovou kaší, nebo s hranolky a oblíbeným dipem. Je to jen na vás. Zeleninu můžete vybrat podle toho, co máte právě doma.
Ingredience receptu
- 600 g zeleniny (mrkev, květák, brokolice, hrášek, kukuřice apod.)
- 60 g špaldové mouky
- 2 vejce
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- jemná kukuřičná strouhanka
- olivový olej
Způsob přípravy
Větší zeleninu nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a utřený česnek. Po chvíli přidáme ostatní zeleninu a vše zvolna dusíme doměkka za stálého míchání. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Měkkou zeleninu necháme vychladnout, pak ji rozmačkáme na hrubší kaši, přidáme k ní vejce, špetku soli, pepře a mouku a všechno důkladně promícháme.
Ze zeleninové směsi vytvoříme placky silné asi 1 cm, rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme olejem.
V předehřáté troubě pečeme zeleninové placky dozlatova přibližně půl hodiny.