Placky z kysaného zelí recept
Placky z kysaného zelí podáváme třeba s bramborovou kaší. Nebo s vařenými či pečenými bramborami a oblíbeným dipem.
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 1 hrnek červeného kysaného zelí
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 80 g cottage
- 2 stroužky česneku
- mletá uzená paprika
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozšleháme s cottage, přidáme lehce rozdrcené vločky, na menší kousky pokrájené červené zelí, utřený česnek a vše promícháme.
Směs podle chuti osolíme a okořeníme paprikou, pepřem a kmínem. Ze směsi tvoříme menší placky, které z obou stran potřeme olejem a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
V předehřáté troubě placky pečeme dozlatova z obou stran.