Placičky z kuřecího masa recept
Placičky z kuřecího masa představují skvělou alternativu k tradičním smaženým řízkům. Tyto křupavé a šťavnaté kousky kuřecího masa dodají obědu zajímavý twist a jistě potěší všechny u stolu. Jsou jednoduché na přípravu a dají se podávat s různými přílohami, což z nich činí ideální volbu pro rychlý a chutný pokrm.
Ingredience receptu
- 600 g kuřecích prsou
- 2 vejce
- 4 lžíce Solamylu
- 1 lžíce kari koření
- sůl
- mletý pepř
- 1/2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíce sójové omáčky
Způsob přípravy
Kuřecí maso pokrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy.
Do směsi přidáme Solamyl, sójovou omáčku, kari, grilovací koření a vejce. Ochuťte solí a pepřem podle vlastního uvážení.
Směs důkladně promícháme, vajíčko a Solamyl ji skvěle spojí. Poté ji necháme hodinu odpočívat v lednici.
Na pánvi zahřejeme dostatek oleje, aby placičky byly z poloviny ponořené. Pomocí lžíce vykrajujeme těsto – na jednu placičku použijeme jednu lžíci směsi. Je důležité, aby maso bylo rovnoměrně rozložené a jednotlivé kousky se nepřekrývaly, jinak by se mohly nedostatečně propečené. Smažíme placičky z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
Smažené placičky klademe na papírový ubrousek, který absorbuje přebytečný tuk.
Servírujeme například s bramborami a domácí tatarskou omáčkou.











