Pikantní vepřové plátky recept
HanaRohlenová
Pikantní vepřové plátky můžeme podávat s čerstvým pečivem, s vařenými bramborami nebo třeba s bramborovými hranilky.
Ingredience receptu
- 4 plátky z vepřové kýty
- 1 vejce
- 1 lžička solamylu
- 1/2 lžičky kari koření
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky majoránky
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonka
- sůl
Způsob přípravy
Ušleháme vejce, přidáme všechno koření, prolisovaný česnek, solamyl, cukr, sůl a najemno nakrájenou feferonku. Do této směsi naložíme zlehka naklepané plátky masa. Uložíme do chladna do druhého dne.
Druhý den maso rozložíme do pekáčku, potřeme zbylou směsí a v troubě pečeme asi 20 minut při teplotě 200 stupňů.
Hledat podobné recepty na internetu jako Pikantní vepřové plátky