Pikantní smažené kotlety recept
Pikantní smažené kotlety podávejte třeba s grilovanou zeleninou. Nebo s pečenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmezánu
- 150 g kukuřičné strouhanky
- 2 vejce
- 1 citron
- hladká mouka
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Vepřové kotlety naklepeme a po stranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Česnek utřeme se solí a pepřem a touto směsí potřeme kotlety po obou stranách.
Nastrouhaný parmezán smícháme se strouhankou v misce. Ve druhé misce rozšleháme vejce s lžičkou vody.
Kotlety postupně obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec v strouhankové směsi. Ve vyšší pánvi je pak osmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
Osmažené kotlety necháme okapat na papírové utěrce a podáváme je s plátkem citronu a vybranou přílohou.