Pikantní roštěnky pečené v alobalu recept
Pikantní roštěnky pečené v alobalu podáváme s čerstvým pečivem nebo s brambory. Opečenými, šťouchanými nebo vařenými.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 hovězí roštěnky
- 70 g ementálu
- 50 g křenu
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Roštěnky naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nezkroutily. Z obou stran je okořeníme pepřem, paprikou a osolíme. Pak maso potřeme olejem a necháme uležet alespoň hodinu v chladnu.
Po této době každou roštěnku pevně zabalíme do alobalu, položíme na rošt a pečeme asi 40 až 50 minut. Každý alobal po této době opatrně otevřeme, maso uvnitř posypeme trochou nastrouhaného sýra smíchaného s nastrouhaným křenem, a otevřené ještě krátce zapečeme, až se sýr rozpustí.
Kromě již uvedených příloh můžeme k těmto pikantním roštěnkám podávat zeleninové saláty.