Pikantní pečený králík recept
Pikantní pečený králík předem naložený v marinádě je výborný s dušenou zeleninou a vařenými brambory. Také ho můžeme podávat s hranolky opečenými nasucho v troubě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 králičí stehna
- 4 stroužky česneku
- 4 plátky anglické slaniny
- špetka sušeného rozmarýnu
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Připravíme si marinádu ze tří lžic olivového oleje, utřeného česneku, špetky soli a sušeného rozmarýnu. Očištěné maso potřeme ze všech stran marinádou a necháme ho ve zbytku marinády ležet 24 hodin.
Druhý den si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do pekáče vymazaného olejem položíme na dno plátky slaniny a na slaninu marinovaná králičí stehna. V předehřáté troubě je pečeme asi 15 minut, pak maso podlijeme trochou vody a pečeme až je úplně měkké. Během pečení stehna obrátíme a poléváme vypečenou šťávou.