Pikantní pečený králík recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Pikantní pečený králík předem naložený v marinádě je výborný s dušenou zeleninou a vařenými brambory. Také ho můžeme podávat s hranolky opečenými nasucho v troubě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 králičí stehna
  • 4 stroužky česneku
  • 4 plátky anglické slaniny
  • špetka sušeného rozmarýnu
  • sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Připravíme si marinádu ze tří lžic olivového oleje, utřeného česneku, špetky soli a sušeného rozmarýnu. Očištěné maso potřeme ze všech stran marinádou a necháme ho ve zbytku marinády ležet 24 hodin.

Druhý den si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do pekáče vymazaného olejem položíme na dno plátky slaniny a na slaninu marinovaná králičí stehna. V předehřáté troubě je pečeme asi 15 minut, pak maso podlijeme trochou vody a pečeme až je úplně měkké. Během pečení stehna obrátíme a poléváme vypečenou šťávou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pikantní pečený králík recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pikantní pečený králík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pikantní pečený králík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pikantní pečený králík

Kde najít informace



×