Pikantní papriky recept
Pikantní papriky jsou zdravou přílohou třeba ke grilovaným masům. Jednoduchý recept a času vám zabere jen velmi málo.
Ingredience receptu
- 2 stroužky česneku
- 2 žluté papriky
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 1/2 cibule
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou papriku až zesklovatí. Mezitím zbavíme papriky semen a nakrájíme je na proužky. Utřený česnek společně s nakrájenými paprikami přidáme k cibuli a promícháme.
Papriky lehce podlijeme vodou a krátce je dusíme pod pokličkou (přibližně 8 minut). Když se voda téměř vydusí, papriky okořeníme solí a pepřem a necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.
Příloha k pečeným a grilovaným masům je to znamenitá. Můžeme ji také podávat na opečené topince jako rychlé pohoštění pro přátele k vínu nebo pivu.