Pikantní kuřecí řízečky recept
Pikantní kuřecí řízečky s jemnou bramborou kaší, nebo s bramborovými noky a čerstvou zeleninou? Jednoduchý recept i pro začínající kuchaře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 kuřecí prsa
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžíce Solamylu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 dl bílého vína
- olivový olej
Způsob přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Každý plátek lehce naklepeme rukou. V míse smícháme česnek, kurkumu, pepř, sůl a Solamyl. Přidáme několik lžic oleje, sojovou omáčku a všechno důkladně promícháme.
Připravené plátky masa potřeme ze všech stran připravenou marinádou a necháme je marinovat dvě hodiny v ledničce.
Po této době ve vyšší pánvi na horkém oleji řízečky opečeme zprudka z obou stran. Pak je podlijeme vínem, přikryjeme poklicí a dusíme 15 až 20 minut do změknutí masa.