Pikantní kotlety recept
Pikantní kotlety můžeme podávat s hranolky nebo i s rýží. Je to rychlé a jednoduché jídlo s báječnou chutí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 libovější vepřové kotlety
- 100 g ementálu
- 1 červená kapie
- 1 lžíce škrobové moučky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
- špetka mletého černého pepře
- olivový olej
Způsob přípravy
Kotlety naklepeme a nařízneme na okrajích aby se nezkroutily. Pak je po obou stranách okořeníme pepřem a solí. Nakonec je lehce obalíme ve škrobové moučce.
Mezitím si v kastrole zahřejeme olej a připravené kotlety na něm z obou stran krátce osmahneme. Poté je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 10 až 15 minut.
Mezitím si nastrouháme sýr a smícháme ho s paprikou sladkou i pálivou, a nadrobno nakrájenou kapií. Když jsou kotlety již téměř hotové, zasypeme je připravenou směsí, znovu kastrol zakryjeme poklicí a dusíme maso dalších 5 minut, až je zcela měkké. Podle potřeby můžeme ještě podlít vodou.
Pikantní kotlety budou výborné s dušenou rýží.