Pikantní mušle recept
Pikantní mušle podle tohoto receptu se výborně hodí, když potřebujete zajímavý předkrm. Nebo mohou být lehkým pohoštěním k dobrému vínu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5 kg mušlí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 30 g másla
- nasekaná zelená plochá petrželka
- mletá červená paprika
- kajenský pepř
- ledový salát - jako možná příloha
- majonéza - nemusí být
Způsob přípravy
Pikantní mušle podle tohoto receptu se výborně hodí, když potřebujete zajímavý předkrm. Nebo mohou být lehkým pohoštěním k dobrému vínu. Ve velkém hrnci přivedeme k varu litr vody, vhodíme do ní oprané mušle, hrnec přikryjeme poklicí a zprudka vaříme 3 minuty.Po této době odstraníme pokličku, mušle promícháme a když se otevřou, přendáme je naběračkou na talíř. Skořápky z mušlí odstraníme a mušle přendáme do misky.
Máslo a olej zahřejeme na pánvi, přidáme nakrájenou cibulku a utřený česnek a osmahneme až cibulka zesklovatí. Pak přidáme mušle, 2 až 3 minuty za stálého míchání restujeme a odstavíme z plotny. Dokořeníme paprikou, pepřem a posypeme petrželkou. Jako přílohu můžeme podávat oprané listy ledového salátu, doplnit to můžeme i majonézou.