Petrželová kaše recept
Petrželová kaše je zdravá zeleninová příloha, třeba k pečeným masům. Její pikantní chuť každé jídlo zvýrazní.
Ingredience receptu
- 3 petržele
- 3 brambory
- 1 šalotka
- 80 ml sladké smetany
- 150 ml zeleninového vývaru
- 90 g másla
- sůl
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Polovinu másla rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou šalotku, na kolečka nakrájenou petržel a oloupané a na kostky nakrájené brambory. Zmírníme plamen a vše za občasného míchání restujeme asi 15 minut.
Přidáme k zelenině vývar a zvolna vaříme do změknutí zeleniny a odpaření tekutiny. Pak tyčovým mixérem vše rozmixujeme na kaši. Přidáme teplou smetanu podle potřeby, abychom dostali správnou hustotu kaše. Nakonec do kaše vmícháme zbylé máslo a je-li potřeba, dochutíme ji solí.
Každou porci posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželkou.