Sdílet:

Petrželová kaše recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Petrželová kaše je zdravá zeleninová příloha, třeba k pečeným masům. Její pikantní chuť každé jídlo zvýrazní.

Ingredience receptu

  • 3 petržele
  • 3 brambory
  • 1 šalotka
  • 80 ml sladké smetany
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 90 g másla
  • sůl
  • čerstvá zelená petrželka


Způsob přípravy

Polovinu másla rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou šalotku, na kolečka nakrájenou petržel a oloupané a na kostky nakrájené brambory. Zmírníme plamen a vše za občasného míchání restujeme asi 15 minut.

Přidáme k zelenině vývar a zvolna vaříme do změknutí zeleniny a odpaření tekutiny. Pak tyčovým mixérem vše rozmixujeme na kaši. Přidáme teplou smetanu podle potřeby, abychom dostali správnou hustotu kaše. Nakonec do kaše vmícháme zbylé máslo a je-li potřeba, dochutíme ji solí.

Každou porci posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Petrželová kaše recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu petrželová kaše .
Hledat podobné recepty na internetu jako Petrželová kaše


×