Pesto z medvědího česneku recept
Pesto z medvědího česneku je výborné a velice zdravé. Obsahuje vysoké množství vitaminu C a minerálních látek. Nemusíte se bát ho dát na talíř i malým dětem, najdeme v něm totiž i železo, kterého mívají děti, těhotné a sportovci nedostatek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200g medvědího česneku
- 20ml extra panenského olivového oleje
- 10g sezamových semínek
- 2g mořské soli
- 50g parmazánu
Způsob přípravy
Natrháme cca 200g listů medvědího česneku, omyjeme a osušíme. Vložíme do nádoby, ve které se nám pak bude dobře mixovat.
Natrháme na menší kousky, přidáme 20ml extra panenského nebo lněného oleje, přisypeme sezamová semínka a důkladně rozmixujeme. (Sezamová semínka můžete nahradit piniovými nebo kešu oříšky.)
Nakonec posolíme a přidáme parmezán. Použijeme čerstvé nebo plníme do předem vyvařených uzavíratelných skleniček.