Perník s cuketou recept
Perník s cuketou je vláčný a jemný moučník. Konečné zdobení je na vás, může to být čokoládová nebo bílková poleva, nebo perník jen pocukrujeme vanilkovým cukrem
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 prášek do perníku
- 1,5 lžičky perníkového koření
- 1 hrnek hnědého cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 lžičky mleté skořice
- 2 vejce
- 0,5 hrnku rostlinného oleje
- 2 hrnky na jemno nastrouhané cukety
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse ušleháme vejce a postupně přidáváme cukr, mouku, prášek a koření do perníku, skořici, cuketu a rostlinný olej.
Všechny suroviny ušleháme do hladkého těsta. Formu na perník vymažeme olejem a vysypeme trochou mouky. Nalijeme do ní těsto a v předehřáté troubě perník pečeme asi 20 - 30 minut.
Zapíchnutím špejle doprostřed perníku vyzkoušíme, jestli se těsto nelepí, pak můžeme moučník vytáhnout z trouby, nechat vychladnout a ozdobit podle vlastní chuti.