Pěnové pusinky s mandlemi recept
Pěnové pusinky s mandlemi upečeme na vánoce i těm, kdo mají problém s lepkem. Jsou bez mouky a voní pomerančem a mandlemi.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g čokolády
- 2 lžíce vody
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 250 g mandlových lupínků
- 1 pomeranč
- špetka soli
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 175 stupňů. V pánvi za stálého míchání opražíme mandlové lupínky, pak přidáme polovinu cukru a 2 lžíce vody a společně ještě krátce povaříme. Potom pánev odstavíme z plotny a směs necháme vychladnout..
Pomeranč omyjeme a nastrouháme pomerančovou kůru. Ve šlehači ušleháme z bílků tuhý sníh, pak do něj postupně přidáváme nastrouhanou kůru, zbylý cukr a špetku soli. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a vychladlou mandlovou směs.
Na plech vyložený pečícím papírem pomocí malé lžičky naskládáme malé hrudky z připravené hmoty. Hodinu necháme plech stát a pak ho vložíme do předehřáté trouby. Pusinky pečeme přibližně 20 minut.