Pečený bůček recept
Pečený bůček můžeme jíst i za studena. Nakrájíme ho na plátky a s čerstvým pečivem a naloženou okurkou bude všem chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g libovějšího bůčku
- 3 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- mořská sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 240 stupňů. Do pekáče položíme maso, osolíme ho, potřeme utřeným česnekem, okořeníme pepřem, paprikou a kmínem. Obložíme ho cibulí nakrájenou na kolečka a podlijeme vodou.
Připravené maso v pekáči vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 až 90 minut, tak, aby bylo maso měkké. Mezitím si můžeme uvařit knedlíky a zelí a s na plátky nakrájeným pečeným bůčkem máme skvělý oběd.