Pečené zeleninové hranolky recept
Pečené zeleninové hranolky jsou zdravé a křupavé chuťovky. Můžete k nim přidat svůj oblíbený dip, nebo jen domácí kečup. Můžete upéci hranolky z různých druhů zeleniny, nebo jen z jednoho, oblíbeného druhu. I koření můžete použít podle vlastní chuti.
Ingredience receptu
- 1/4 celeru
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 2 batáty
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- sušený česnek
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Sůl, pepř, kari, česnek a papriku smícháme v míse, přidáme olivový olej a důkladně promícháme. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Zeleninové hranolky nasypeme do mísy a promícháme, tak aby se všechny ze všech stran obalily kořenící směsí.
Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme okořeněné zeleninové hranolky v jedné vrstvě a v předehřáté troubě je upečeme dozlatova.