Pečené plněné papriky recept
Odlehčete si jídelníček po vydatné zimě jednoduchým zeleninový, jídlem. Jeho základem jsou kapiové papriky, které plníme rýží v kombinaci například s houbami, zeleným kořením a různými sýry, nebo mletým masem. Místo paprik je také možné naplnit rajčata nebo lilky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kapiové papriky,
- 200 g rýže (nejlépe jasmínová),
- 1 vejce,
- 1 mozzarella,
- 200 g hlívy ústřičné,
- 1 cibule,
- 1 lžíce oleje,
- 50 g másla,
- hrst petržele,
- pepř a sůl,
Způsob přípravy
Předehřejeme troubu na 180°C. V hrnci s vodou uvaříme rýži do měkka.
Připravíme si hlubší pánev. Nakrájíme na drobno cibuli, hlívu a petržel. Na oleji osmahneme cibuli do zlatova a pak přidáme houby a petrželku. Krátce restujeme, osolíme a opepříme.
Uvařenou rýži scedíme a přidáme do pánve k houbám a promícháme. Poté stáhneme z plotny. V hrnečku rozšleháme vajíčko a přidáme ho do směsi v pánvi.
Papriky opláchneme odřízneme z nich vršek a odstraníme z nich semínka. Naplníme je rýžovou směsí z pánve. Směs zaklopíme plátkem mozzarelly a naplněné papriky vložíme na pekáček vymaštěný máslem. Vršky paprik položíme také do pekáčku a dáme péct do trouby na půl hodiny.