Pečené paprikové kuře recept
Pečené paprikové kuře je pikantní maso pečené v zeleninovém ragú. Použít můžete i kuřecí prsa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kuřecí stehna
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 červené papriky
- 80 g rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté červené papriky
- 250 ml vývaru
- špetka soli
- olivový olej
Způsob přípravy
Na pánvi rozpálíme olej a osolená kuřecí stehna na něm zprudka opečeme ze všech stran. Mezitím předehřejeme troubu na 170 stupňů. Maso vyndáme na talíř a do zbylého oleje přidáme nadrobno nakrájené cibule, utřený česnek a vše krátce orestujeme. Pak přidáme na proužky nakrájené papriky a za stálého míchání smažíme ještě asi 3 minuty.,
Nyní vše z pánve nasypeme do pekáče, přidáme protlak, mletou papriku, kuřecí stehna a vše zalijeme vývarem. Pekáč přiklopíme víkem a v předehřáté troubě maso pečeme 50 až 60 minut.
Čtvrt hodiny před koncem pečení zvýšíme teplotu v troubě na 200 stupňů, víko odklopíme a maso dopečeme. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.