Pečené masové koule recept
Pečené masové koule jsou téměř bez tuku a když si k nim přidáte svůj oblíbený dip a možná i přílohu (pečivo, nebo brambory v jakékoliv podobě) budete mít zdravý a rychlý oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí stehna bez kosti
- 1 červená kapie
- 1 zelená paprika
- 1 vejce
- 80 g čedaru
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Kuřecí maso umeleme na masovém strojku na jemno. Přidáme k němu nadrobno nakrájenou červenou a zelenou papriku, vejce, nastrouhaný sýr, všechno koření a sůl. Podle potřeby zahustíme směs strouhankou.
Z masové směsi vytvoříme mokrýma rukama koule, rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme 10 až 25 minut, podle jejich velikosti.