Pečené kuře se sváteční nádivkou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Ideální recept pro nedělní rodinný oběd, který se hodí také jako velikonoční sváteční pokrm. Nádivku lze péct zvlášť, nebo ji nacpat do kuřete.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kuře
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • Nádivka:
  • 2 housky
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g kuřecích jater
  • 1 vejce
  • smetana nebo mléko k navlhčení pečiva
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • máslo


Způsob přípravy

Kuře umyjeme a pečlivě osušíme. Pak ho důkladně osolíme.

Z vejce oddělíme žloutek a bílek ušleháme na tuhý sníh. Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a pokapeme smetanou. Přidáme nahrubo nasekané ořechy, nakrájená játra, žloutek, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše promícháme. Do směsi vařečkou opatrně přidáme sníh a opět promícháme.

Vnitřek kuřete naplníme nádivkou, ale nesmíme ji příliš pěchovat, protože maso se při pečení smršťuje a nádivka nabývá. Za pomoci špejle kuře uzavřeme, potřeme ho rozehřátým máslem smíchaným s olejem a vložíme do pekáčku, prsíčky dolů.

Kuře mírně podlijeme a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, přibližně hodinu. V průběhu pečení drůbež podléváme uvolněnou šťávou.

Asi po hodině kuře otočíme a dalších přibližně 20 minut dopékáme. Upečené kuře vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout, naporcujeme a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečené kuře se sváteční nádivkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené kuře sváteční nádivkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené kuře se sváteční nádivkou

Kde najít informace



×