Pečené koleno podle Pohlreicha recept
Pečené koleno podle Pohlreicha je oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pivě si určitě oblíbíte.
Ingredience receptu
- 2 vepřová kolena
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 rajče
- 1 černé pivo
- plátek celeru
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- zelená petržel
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Na pánvi na oleji opečeme stroužky česneku. Pak česnekem prošpikujeme připravená vepřová kolena. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, na plátky nakrájené rajče. Přidáme trochu rozmarýnu, snítku petržele a tymiánu, špetku pepře a soli a promícháme.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče rozložíme orestovanou zeleninu, na ní položíme vepřová kolena a podlijeme černým pivem.
V předehřáté troubě zvolna maso pečeme do měkka. Podle potřeby občas podléváme pivem.Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo, ale podávat ho můžeme i s pečenými bramborami.