Pečené hovězí hrudí recept
Pečené hovězí hrudí podáváme třeba s bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g hovězího hrudí
- 2 cibule
- 1/2 l vývaru
- 2 lžička worchesteru
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. Maso očistíme a opepříme, 2 lžíce oleje smícháme se špetkou soli a pepře a routo směsí potřeme maso z obou stran.
Maso nyní stočíme do válečku a převážeme potravinovým provázkem. Na pánvi ho na lžíci oleje zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyndáme a na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
Vývar přivedeme k varu, přidáme do něj utřený česnek a worchester. Promícháme a odstavíme z plotny. Do pekáče rozložíme osmaženou cibuli a na ní položíme připravené maso.
Ochuceným vývarem maso podlijeme a v předehřáté troubě ho zvolna pečeme doměkka. Během pečení podléváme vývarem podle potřeby. Po upečení maso nakrájíme na plátky a podáváme s přílohou.