Pečená vepřová panenka se špenátem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Pečená vepřová panenka se špenátem je jemné maso s lahodnou přílohou. K tomu si uvařte ještě třeba bramborové noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové panenky
  • 400 g listového špenátu
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 vejce
  • sušený česnek
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • čerstvá zelená petrželka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Panenku očistíme a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj panenku vcelku a obložíme ji opraným listovým špenátem.

V misce rozšleháme smetanu s vejcem, se sušeným česnekem, špetkou soli a pepře. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku. Smetanovou směsí zalijeme panenku a špenát.

Pekáč přiklopíme víkem a v předehřáté troubě panenku pečeme asi 35 až 40 minut do měkka. Podle velikosti panenky a druhu trouby se může čas lišit.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečená vepřová panenka se špenátem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečená vepřová panenka špenátem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečená vepřová panenka se špenátem

Kde najít informace



×