Pečená vepřová panenka se špenátem recept
Pečená vepřová panenka se špenátem je jemné maso s lahodnou přílohou. K tomu si uvařte ještě třeba bramborové noky.
Ingredience receptu
- 600 g vepřové panenky
- 400 g listového špenátu
- 1 lžíce másla
- 200 ml smetany na vaření
- 1 vejce
- sušený česnek
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Panenku očistíme a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj panenku vcelku a obložíme ji opraným listovým špenátem.
V misce rozšleháme smetanu s vejcem, se sušeným česnekem, špetkou soli a pepře. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku. Smetanovou směsí zalijeme panenku a špenát.
Pekáč přiklopíme víkem a v předehřáté troubě panenku pečeme asi 35 až 40 minut do měkka. Podle velikosti panenky a druhu trouby se může čas lišit.