Pečená králičí stehna na víně recept
Pečená králičí stehna na víně podávejte třeba se šťouchanými bramborami. Je to jemné maso, co samo odpadává od kostí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 králičí stehna
- 500 ml suchého červeného vína
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 1 lžíce jablečného octa
- olivový olej
Způsob přípravy
V pekáči smícháme ocet s vínem, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Promícháme a do marinády rozložíme stehna tak, aby byla zakrytá. Uložíme do chladna a necháme 3 hodiny marinovat.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Marinovaná stehna osušíme a na trošce oleje je krátce opečeme ze všech stran. Z marinády odstraníme koření.
Do pekáče rozložíme králičí stehna, lehce je podlijeme marinádou a přiklopené víkem je v předehřáté troubě pečeme 60 až 90 minut doměkka. Občas podle potřeby podlijeme a maso poléváme šťávou.
Podáváme s vybranou přílohou a polijeme výpekem.