Pečené mleté maso s barbecue omáčkou recept
Pečené mleté maso s barbecue omáčkou připravte jako skvělou večeři. Trochu se podobá naší sekané, skvělou přílohou může být tedy bramborová kaše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 hrnku Barbecue omáčky
- 1 vejce
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku Panko strouhanky
- 1 cibule nasekaná nahrubo
- 2 celerové stonky nasekané nahrubo
- 1 mrkev nastrouhaná nahrubo
- sůl
- 2 lžíce kečupu
- mletá černý pepř
- 1 lžička italského koření
Způsob přípravy
Pečené mleté maso s barbecue omáčkou připravte jako skvělou večeři. Trochu se podobá naší sekané, skvělou přílohou může být tedy bramborová kaše. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Velký plech vyložíme pečícím papírem. V mixéru rozmixujeme na jemno mrkev, cibuli, celer a česnek. Pak tuto zeleninovou směs ve velké míse smícháme se strouhankou, vejcem, kečupem, špetkou pepře a soli a italským kořením. Vše důkladně promícháme a pak teprve přidáme oboje mleté maso.
Pomocí rukou znovu vše důkladně prohněteme a promícháme. Masovou směs rozdělíme na dvě části. Z každé uválíme podlouhlý vyšší pruh. Pruhy naskládáme na připravený plech vedle sebe a každý potřeme omáčkou barbecue. Maso pečeme přibližně 30 minut. Po této době by maso mělo být upečené a omáčka barbecue lehce zkaramelizovaná. Hotové maso nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s vařenými brambory nebo s kaší.