Pečené artyčoky s perlovými cibulkami recept
Pečené artyčoky s perlovými cibulkami jsou skvělou přílohou. Rychle je připravíme v troubě, kde můžeme zároveň péci maso.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 mladých artyčoků
- 4 citrony
- 10 perlových cibulek
- 3 lžíce nasekané čerstvé zelené petrželky
- mletý černý pepř
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl
- studená voda
Způsob přípravy
Pečené artyčoky s perlovými cibulkami jsou skvělou přílohou. Rychle je připravíme v troubě, kde můžeme zároveň péci maso. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do mísy nalijeme 4 hrnky studené vody a šťávu z 2,5 citronu.Jeden celý citron potřeme olivovým olejem a odložíme ho stranou. Artyčoky očistíme a oloupeme vrchní zelené listy. Vrchní třetinu každého artyčoku odřízneme a listy důkladně pokapeme citronovou šťávou. Spodní část se stopkou odřízneme také. Nyní artyčoky ponoříme do citronové vody a promícháme.
Pak je vyndáme rozřízneme na poloviny a nasypeme do mísy, kde jsme předtím promíchali citronovou kůru ze tří citronů, olivový olej, perlové cibulky, trochu soli a pepře. Vše promícháme a tuto směs pak nasypeme na pekáč vymazaný olejem. Přidáme na pekáč citron potřený oleje nakrájený na menší kousky . Vše pak pečeme v předehřáté troubě 25 až 30 minut.Občas zeleninu obrátíme. Nakonec hotové jídlo dochutíme citronovou šťávou a můžeme podávat.