Paštikové koření směs recept
Paštiky se dají připravit z různých druhů masa, vnitřností i jater. Do této pochoutky se mohou zužitkovat i masové odřezky a nastavit ji lze bramborami, houbami nebo zeleninou. Paštiky platí za pochoutku a tajemství tkví i v jejich dochucení. K tomu můžeme použít například koňak, rum, sardele, ale také paštikové koření. Když se pustíte do jeho přípravy, udělejte ho více. V uzavíratelné nádobě neztratí na kvalitě a určitě se bude později hodit.
Ingredience receptu
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 zarovnaná lžička mletého nového koření
- 1 velký sušený tlučený bobkový list
- špetka tlučeného tymiánu
- špetka tlučeného hřebíčku
Způsob přípravy
Hřebíček, tymián a bobkový list dáme do hmoždíře nebo sekáčku a roztlučeme je či rozsekáme.
V misce smícháme takto upravené koření s mletým novým kořením i pepřem a směs naplníme do uzavíratelné skleněné lahvičky.