Pastýřský koláč s bramborovou kaší recept
Výborné a syté vegetariánské jídlo vhodné k obědu i k večeři. Zvláštní směs chutí a vůní vás určitě osloví.
Ingredience receptu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
- 400 g nakrájených rajčat
- 2 kostky zeleninového vývaru
- 85 g čedaru
- 2 lžíce tymiánu
- 1 plechovka čočky v nálevu
- 200 ml červeného vína
- 25 g másla
- 95O g brambor
Způsob přípravy
Výborné a syté vegetariánské jídlo vhodné k obědu i k večeři. Zvláštní směs chutí a vůní vás určitě osloví. Nejprve uvaříme brambory nakrájené na kostky (cca 15 minut ). Přidáme máslo a vymícháme hladkou kaši. Na vysoké pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme mrkev, rajčata, trochu tymiánu ,rozdrcené kostky zeleninového vývaru, víno a podusíme asi 15 minut.Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
Pak přidáme plechovku čočky i s trochou nálevu a znovu dusíme asi 10 minut. Zkontrolujeme zda je mrkev i čočka měkká. Pak odstavíme z plotny. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozprostřeme zeleninovou směs. Na ni navrstvíme bramborovou kaši a povrch posypeme sýrem a zbytkem tymiánu. V předehřáté troubě (asi 200 stupňů) zapékáme asi 20 minut dozlatova. Můžeme podávat s dušenou zeleninou, např. brokolicí.