Pařížská šlehačka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Do tmava zabarvená šlehačka má výraznější chuť než klasická bílá a určitě má i spoustu fanoušků. K přípravě pařížské šlehačky se více hodí instantní kakao než to obyčejné. Kdo ho doma nemá, ten musí klasické kakao nejprve rozmíchat s trochou smetany na kašičku.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 50 g čokolády na vaření


Způsob přípravy

Připravíme si hrnec pro vodní lázeň. Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme cukr, máslo a na drobné kousky nakrájenou čokoládu.

Kastrůlek vložíme do lázně a vodu přivedeme k varu. Jakmile dosáhne bodu varu, zmírníme plamen, protože voda nesmí vařit.

Ještě teplou čokoládovou smetanu rozmixujeme a uložíme do chladu. Druhý den ji ušleháme do husta.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pařížská šlehačka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pařížská šlehačka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pařížská šlehačka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pařížská šlehačka

Kde najít informace



×