Pařížská šlehačka recept
Do tmava zabarvená šlehačka má výraznější chuť než klasická bílá a určitě má i spoustu fanoušků. K přípravě pařížské šlehačky se více hodí instantní kakao než to obyčejné. Kdo ho doma nemá, ten musí klasické kakao nejprve rozmíchat s trochou smetany na kašičku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce moučkového cukru
- 60 g másla
- 50 g čokolády na vaření
Způsob přípravy
Připravíme si hrnec pro vodní lázeň. Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme cukr, máslo a na drobné kousky nakrájenou čokoládu.
Kastrůlek vložíme do lázně a vodu přivedeme k varu. Jakmile dosáhne bodu varu, zmírníme plamen, protože voda nesmí vařit.
Ještě teplou čokoládovou smetanu rozmixujeme a uložíme do chladu. Druhý den ji ušleháme do husta.