Papriková pomazánka recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Pikantní papriková pomazánka může sloužit jako základ pro zajímavé jednohubky, nebo chlebíčky. Můžete jí také použít jako jednoduchý dip a máčet si v něm opečený toustový chléb, pečené brambory nebo koupené tacos chipsy.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 červené papriky kapie,
  • 1 lilek,
  • 4 cherry rajčátka,
  • 1 středně velká cibule
  • 5 stroužků česneku,
  • 200 ml olivového oleje
  • 1 lžička červeného vinného octa,
  • sůl a pepř na dochucení,
  • špetka mletého rozmarýnu,
  • 1 lžička sušené pálivé papriky,


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 170°C. Papriky rozkrojíme a odstraníme semínka. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Česnek loupat nebudeme, jen seřízneme z vrchu. Rajčátka omyjeme, lilek také a rozpůlíme ho. Zeleninu rozložíme na plech a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě do měkka.

Poté co zelenina vychladne, sejmeme z paprik, lilku a rajčat slupku. Nožem vymáčkneme česnek ze slupek. Zeleninu vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemný krém. Postupně přiléváme olej. Dochutíme solí, pepřem, pálivou paprikou a rozmarýnem a zakápneme octem. Vše důkladně promícháme dokud se suroviny nespojí v pastu. V případě, že je krém příliš řídký, můžeme povařit v hrnci na kamnech dokud nezhoustne.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Papriková pomazánka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Papriková pomazánka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu papriková pomazánka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Papriková pomazánka


×