Sdílet:

Pampeliškový salát recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Další ze série delikátních jarních salátů. Hlavní ingredienci natrháte na čisté louce a dodá vám mnoho zdraví prospěšných látek. Pokud patříte mezi milovníky rukoly, vyzkoušejte ji nahradit pampeliškou. Přivítejte jaro tímto svěžím salátem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 2 šálky natrhané zelené pampelišky nebo rukoly
  • 2 zelené cibule nebo 1 střední pórek (pouze bílá část), tenké plátky
  • 2 velká vejce natvrdo, nakrájené na plátky
  • 1/2 šálku grapefruit nebo mandarinky
  • Květy pampelišky, volitelně


Způsob přípravy

V malé misce rozšlehejte olej a citronovou šťávu. Ve velké misce smíchejte zelenou pampelišku a cibuli.

Nakrájejte vejce na měsíčky a dejte přes zelenou pampelišku či rukolu. Přelijte dresingem a nakonec přidejte půlměsíčky grapefruitu. Můžete posypat květy z pampelišky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pampeliškový salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pampeliškový salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pampeliškový salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pampeliškový salát


×