Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Co si udělat vepřové maso trochu jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazalkou, pažitkou nebo zelenou naťí z jarní cibulky. Jako přílohu oblíbený salát např. zelný, šopský.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 0,1 l - 0,2 l voda
  • olej na smažení
  • 1 stroužek český česnek
  • 1 ks celé vajíčko
  • 1 ks paprika - kapie
  • 1 polévková lžíce sójová omáčka
  • 1 polévková lžíce bramborový škrob (solamyl)
  • sůl
  • 200 g kýta - vepřová
  • 100 g mouka - hladká
  • 3 ks čerstvá cibuka - jarní
  • koření - chilli
  • 0,2 l voda (nebo mléko)
  • salát - např. zelný, šopský
  • bylinky


Způsob přípravy

Na prkénku si vepřovou kýtu rozkrájíme na malinké kousky. Přendáme do mísy. Okořeníme (chilli). Opláchneme si zeleninu a rozkrájíme ji také na malinké kousky.

Vezmeme si pánev a přilijeme trochu oleje na smažení. Přisypeme kýtu. Dáme lžíci sójové omáčky. Vysypeme zeleninu. Orestujeme. Měchačkou promícháme. Zahustíme solamylem s vodou. Povaříme a odložíme na stranu.

Vezmeme si jinou pánev, kápneme trochu oleje a pustíme se do palačinek. Smícháme vodu 0,2 l (nebo mléko)s vajíčkem. Za stálého míchání metličkou přisypeme mouku.

Zahřejeme pánev a nandáme naběračkou těsto. Než palačinka chytne pěknou barvu, nandáme do první poloviny, masíčko se zeleninou. Přeložíme ji napůl a opékáme. Potom palačinku otočíme, opečeme, posypeme bylinkami a ihned podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu palačinky plněné vepřovým masem pikantní zeleninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou


×