Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou recept
Co si udělat vepřové maso trochu jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazalkou, pažitkou nebo zelenou naťí z jarní cibulky. Jako přílohu oblíbený salát např. zelný, šopský.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 0,1 l - 0,2 l voda
- olej na smažení
- 1 stroužek český česnek
- 1 ks celé vajíčko
- 1 ks paprika - kapie
- 1 polévková lžíce sójová omáčka
- 1 polévková lžíce bramborový škrob (solamyl)
- sůl
- 200 g kýta - vepřová
- 100 g mouka - hladká
- 3 ks čerstvá cibuka - jarní
- koření - chilli
- 0,2 l voda (nebo mléko)
- salát - např. zelný, šopský
- bylinky
Způsob přípravy
Na prkénku si vepřovou kýtu rozkrájíme na malinké kousky. Přendáme do mísy. Okořeníme (chilli). Opláchneme si zeleninu a rozkrájíme ji také na malinké kousky.
Vezmeme si pánev a přilijeme trochu oleje na smažení. Přisypeme kýtu. Dáme lžíci sójové omáčky. Vysypeme zeleninu. Orestujeme. Měchačkou promícháme. Zahustíme solamylem s vodou. Povaříme a odložíme na stranu.
Vezmeme si jinou pánev, kápneme trochu oleje a pustíme se do palačinek. Smícháme vodu 0,2 l (nebo mléko)s vajíčkem. Za stálého míchání metličkou přisypeme mouku.
Zahřejeme pánev a nandáme naběračkou těsto. Než palačinka chytne pěknou barvu, nandáme do první poloviny, masíčko se zeleninou. Přeložíme ji napůl a opékáme. Potom palačinku otočíme, opečeme, posypeme bylinkami a ihned podáváme.