Ovocný salát recept
Ovocný salát z čerstvého sezónního ovoce je plný vitamínů a vlákniny. Nemusíte tam mít všechno ovoce, ale samozřejmě čím více druhů, tím lépe.
(celý recept)
Ingredience receptu
- ovoce:
- 1 hruška
- 1 jablko
- 1 pomeranč
- 1 kiwi
- jahody
- maliny
- ostružiny
- borůvky apod.
- zálivka:
- pomerančová šťáva
- jablečný balzamikový ocet
- citronová šťáva
Způsob přípravy
Pomeranč a kiwi oloupeme, jablka, hrušky a drobné ovoce opláchneme. Pomeranč rozdělíme na dílky a každý rozdělíme na třetiny. Jablka, kiwi a hrušky nakrájíme na menší kousky a promícháme s pomerančem, přidáme drobné ovoce.
Připravíme zálivku smícháním octa, pomerančové a citronové šťávy. Přidáme ji k salátu a zlehka naposledy promícháme. Podáváme vychlazený.