Ořechovo-Jablečný moučník recept
Ořechovo-jablečný moučník je rychlý a jednoduchý. Listové těsto si kupte klidně hotové. K odpolední kávě určitě příjemně překvapíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balíček listového těsta
- 5 jablek
- 3 lžíce hnědého hrubého cukru
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 1 vejce
- moučkový cukr - nemusí být
Způsob přípravy
Jablíčka oloupeme, zbavíme je jaderníků a nasekáme nožem na drobné kostičky. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme hrubý hnědý cukr, jablka a ořechy a za stálého míchání necháme vše lehce zkaramelizovat.
Mezitím si rozválíme listové těsto na tenkou placku. Tu pak nakrájíme na trojúhelníčky o stranách asi 10 cm. Zkaramelizovanou náplň necháme částečně vychladnout. Pak lžící na každý kousek těsta doprostřed rozložíme náplň tak, aby okraje zůstaly volné. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Na náplň položíme druhý trojúhelník a jejich okraje pevně přitiskneme k sobě, aby náplň nevytekla. Připravené kousky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem.