Ořechovka recept
Ořechovka je vlastně takový žaludeční likér. Pokud ji vyrobíte teď, nejchutnější bude kolem Vánoc. A to se hodí, že?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l rumu
- 3 hrsti nezralých vlašských ořechů
- 1 citron
- 1 pomeranč
Způsob přípravy
Ořechy natrháme celé i se zelenou slupkou, uvnitř musí být nezralé a ve slupkách ještě plné mléčné hořké tekutiny. Překrájíme je na menší kousky. Vysypeme je do čisté skleněné nádoby a zalijeme rumem. Přidáme na čtvrtky nakrájený citron a pomeranč. Sklenici uložíme na teplé a slunečné místo a necháme vše louhovat v alkoholu 4 týdny.
Po této době nápoj scedíme do sterilizovaných lahví a důkladně uzavřeme. Po takových čtrnácti dnech je nápoj připravený k pití, ale čím déle zůstane ležet, tím bude lepší.