Sdílet:

Ořechovka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí10 porcí

Ořechovka je vlastně takový žaludeční likér. Pokud ji vyrobíte teď, nejchutnější bude kolem Vánoc. A to se hodí, že?
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 l rumu
  • 3 hrsti nezralých vlašských ořechů
  • 1 citron
  • 1 pomeranč


Způsob přípravy

Ořechy natrháme celé i se zelenou slupkou, uvnitř musí být nezralé a ve slupkách ještě plné mléčné hořké tekutiny. Překrájíme je na menší kousky. Vysypeme je do čisté skleněné nádoby a zalijeme rumem. Přidáme na čtvrtky nakrájený citron a pomeranč. Sklenici uložíme na teplé a slunečné místo a necháme vše louhovat v alkoholu 4 týdny.

Po této době nápoj scedíme do sterilizovaných lahví a důkladně uzavřeme. Po takových čtrnácti dnech je nápoj připravený k pití, ale čím déle zůstane ležet, tím bude lepší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ořechovka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ořechovka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Ořechovka

Kde najít informace



×