Omeletka s jarní cibulkou recept
Omeletka s jarní cibulkou se sýry a chřestem je lehké a svěží jarní jídlo vonící po bylinkách. Jako lehký oběd nebo večeře je to výborná volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 vajec
- olivový olej
- 1/4 hrnku mléka
- 1 stroužek česneku
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 4 zelené jarní cibulky
- 1/2 hrnku nakrájeného mladého chřestu
- 1/4 hrnku nakrájené mozzarelly
- 1/4 hrnku rozdrobeného sýru feta
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá červená paprika
- 1/4 hrnku nasekaného estragonu
Způsob přípravy
Omeletka s jarní cibulkou se sýry a chřestem je lehké a svěží jarní jídlo vonící po bylinkách. Jako lehký oběd nebo večeře je to výborná volba. Teplotu předehřejeme na 180 stupňů. Na pánvi krátce osmažíme na troše oleje nakrájený chřest a polovinu nadrobno nakrájené jarní cibulky. Směs osolíme a opepříme a odstavíme z plotny. V mixéru rozšleháme vejce s utřeným česnekem a špetkou soli a pepře až začnou lehce pěnit. Pekáč vymažeme olejem a dno posypeme polovinou sýrů, rozmraženým hráškem a směsí chřestu a cibulky.
Vše zalijeme rozšlehanými vejci.Pekáč vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme (asi 8 minut). Dokud je horní část omelety ještě tekutá, posypeme ji zbylým sýrem a zbytkem nakrájené zelené cibulky.Omeletu pak ještě pečeme v troubě přibližně 10 až 15 minut, až vaječná směs ztuhne. Hotovou omeletku můžeme ještě okořenit podle chuti mletým pepřem nebo paprikou.