Omeleta se špenátem recept
Omeleta se špenátem je lehké a zdravé pochutnání. Používáme-li k přípravě čerstvé potraviny, je to samozřejmě lepší. V mraženém špenátu už nejspíš tolik důležitých živin nebude.
(celý recept)
Ingredience receptu
- špenátová směs:
- 500 g čerstvých špenátových listů
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- rostlinný olej
- omelety:
- 8 vajec
- 50 g strouhaného parmezánu
- 4 lžíce smetany
- sůl
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozšleháme se smetanou a strouhaným sýrem a špetkou soli. V předehřáté troubě pak ve vymazané pánvi upečeme omelety dozlatova.
Čerstvé listy špenátu spaříme v horké vodě, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Pak špenát smícháme s se sýrem a vejcem a na vymazané pánvi ho prohřejeme, až se vejce srazí.
Špenátovou náplní naplníme omelety upečené v troubě. Chceme-li vydatné jídlo, podáváme plněné omelety s vařenými brambory a posypané strouhaným parmezánem.