Omeleta s mascarpone, špenátem a parmezánem recept
Omeleta s mascarpone, špenátem a parmezánem je dobrou volbou pro lehký oběd nebo večeři. Připravíme ji v troubě nebo v grilu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 vajec
- 125 g strouhaného parmezánu
- 250 g natrhaných čerstvých špenátových listů
- 120 g mascarpone
- 1 lžíce nasekané ploché petržele
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Omeleta s mascarpone, špenátem a parmezánem je dobrou volbou pro lehký oběd nebo večeři. Připravíme ji v troubě nebo v grilu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ušleháme mascarpone s vejci, přidáme nasekanou petržel a tři čtvrtiny parmezánu. Ve větší pánvi zahřejeme olej a krátce na něm necháme zavadnout špenát.
Pak na špenát nalijeme směs s vejci a při snížené teplotě na minimum je necháme zespoda ztuhnout. Asi po 7 minutách povrch posypeme zbylým parmezánem a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 7 až 10 minut. Před podáváním necháme omeletu trochu zchladnout na pánvi.