Omáčka na špagety recept
Jedny z nejoblíbenějších těstovin - špagety, chutnají skvěle i jen se sýrem a kečupem. Kdo by je však rád povýšil na vyšší úroveň, může k nim připravit omáčku. Vyzkoušejte tuto rajčatovou variantu s opečenou slaninkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 - 700 g špaget
- 1 plechovka loupaných rajčat v plechovce
- 1 polévková lžíce rajského protlaku
- 1 menší cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- 50 g anglické slaniny
- 50 g strouhaného parmazánu
- oregano
- bazalka
- sůl
- pepř
- olej
Způsob přípravy
Anglickou slaninu nakrájíme na drobnější kostičky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme slaninu a necháme ji pár minut restovat.
Když je skoro opečená, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Po chvilce přimícháme i očištěný, prolisovaný česnek a chvíli prohřejeme.
Pánev sundáme z plotny, opatrně přilijeme nakrájená rajčata z plechovky, protlak a pánev vrátíme zpět na sporák. Přisypeme koření, sůl, pepř, snížíme teplotu a omáčku necháme asi 15 minut mírně probublávat.
V mezičase uvaříme špagety podle návodu, scedíme je, podáváme s hotovou omáčkou a zdobíme strouhaným parmezánem.