Sdílet:

Okurkový salát recept

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Lehký, svěží a rychlý salát z okurek, který skvěle doplní letní oběd, grilování nebo českou klasiku jako je sekaná, řízek nebo bramborové placky. Tento jednoduchý recept si zamilujete pro jeho osvěžující chuť a snadnou přípravu.


Tipy


Pro výraznější chuť použijte vinný nebo jablečný ocet.
Pokud salát podáváte dětem, můžete ubrat na octu a nahradit část citronovou šťávou. Přidáním bílého jogurtu nebo zakysané smetany vytvoříte variantu okurkového salátu na způsob tzatziki.

Ingredience receptu

  • 1 velká salátová okurka
  • 2 lžíce octa (nejlépe kvasného nebo jablečného)
  • 1 lžíce cukru (nebo podle chuti)
  • 1/2 lžičky soli
  • cca 150 ml studené vody
  • špetka pepře (volitelné)
  • čerstvý kopr nebo cibule na dochucení (volitelné)


Způsob přípravy

Okurku oloupejte a nastrouhejte najemno (můžete i na tenké plátky).

V míse ji osolte a nechte 10 minut odležet, aby pustila vodu.

Mezitím si připravte zálivku: smíchejte ocet, cukr, vodu a případně trochu pepře. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

Okurku mírně vymačkejte, aby nebyla příliš vodnatá, a přelijte připravenou zálivkou.

Podle chuti můžete přidat nasekaný kopr nebo jemně nakrájenou cibuli.

Salát nechte v lednici vychladit alespoň 20 minut – bude chutnat ještě lépe.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Okurkový salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu okurkový salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Okurkový salát


×