Obrácený hruškový koláč bez lepku recept
Obrácený hruškový koláč bez lepku je jednoduchý, vláčný a lahodný, a chutnat bude určitě nejen těm, co mají intoleranci lepku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 3 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 40 g kukuřičné mouky
- 40 g rýžové mouky
- 40 g čirokové mouky
- 100 g cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- náplň:
- 600 g na tenké plátky nakrájené hrušky
- 1 vanilkový cukr
- špetka skořice
- 1 lžička pomerančové kůry
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Pak postupně přidáváme všechnu mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ušleháme hladké těsto.
Nastrouhané hrušky smícháme s vanilkovým cukrem, špetkou skořice a s nastrouhanou pomerančovou kůrou. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem, lehce ho pomažeme rozpuštěným máslem a na něj rozložíme vrstvu hruškové směsi.
Na hrušky rozetřeme tekuté těsto a v předehřáté troubě koláč pečeme 20 až 30 minut. Po upečení na formu položíme pečící papír a koláč obrátíme. Hotový posypeme moučkovým cukrem.