Obrácený hruškový koláč recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Obrácený hruškový koláč je rychlý, jednoduchý moučník, na který potřebujeme jen pár obvyklých ingrediencí. Hrušky by měly být zralé, ne příliš tvrdé.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g zralých hrušek
  • 1/4 hrnku hnědého třtinového cukru
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 až 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 hrnku bílého smetanového jogurtu
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • máslo


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jaderníku a čtvrtky nakrájíme na plátky.

Formu na koláč důkladně vymažeme máslem. Na máslo rozsypeme po celém dně hnědý cukr. Na cukr naskládáme plátky hrušek v jedné vrstvě.

V míse ušleháme vejce s bílým cukrem do pěny. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme olej, jogurt a nakonec mouku ve které jsme rozmíchali kypřící prášek.

Těsto nalijeme do formy na hrušky, formu zakryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme asi 35 minut. Pak alobal odstraníme a dopečeme dalších asi 10 až 20 minut dozlatova.

Koláč vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme ho ozdobit šlehanou smetanou nebo moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Obrácený hruškový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Obrácený hruškový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu obrácený hruškový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Obrácený hruškový koláč


×