Nepečený tvarohový dort s ovocem recept
Tento snadný dezert je nesmírně lahodný a vy si ho zamilujete hned po první lžičce. Nepečený tvarohový dort s ovocem nabízí dokonalou kombinaci krémového tvarohu a svěžího ovoce, což vytváří osvěžující a chutný zážitek. Je ideálním sladkým pokrmem pro různé příležitosti a potěší jak děti, tak dospělé.
Ingredience receptu
- 150 g máslo
- 1 balíček piškoty
- 2 balíčky čokoláda na vaření
- 2 - 3 lžíce cukr moučka
- 100 g ztužený tuk
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1 kelímek smetana ke šlehání
- 1 balíček ztužovač šlehačky
- 500 g nízkotučný tvaroh
- ovoce (maliny, ostružiny)
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme klasickou formu na nepečené dorty. Malé plody (jako jsou maliny, ostružiny, jahody nebo borůvky) důkladně omyjeme a necháme je odkapat.
Nejdříve si připravíme krém. Změklé máslo nejprve dobře vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem do hladka. Poté přidáme tvaroh a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem. Na dno formy položíme vrstvu piškotů, přikryjeme polovinou krému a posypeme ovocem. Pak zopakujeme s dalšími piškoty, zbytkem krému a ovocem.
Dort pokryjeme čokoládovou polevou, kterou jsme vyrobili roztavením čokolády na vaření s přidáním tuku.
Nepečený tvarohový dort s ovocem je nejlepší nechat ztuhnout přes noc v lednici. Druhý den ho nakrájíme na trojúhelníky a podáváme. Ovoce vybíráme podle chuti a dostupnosti, přičemž nejvhodnější je použít čerstvé.











